Gollifer Langston Architects | Sessay Village Hub
478
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-478,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-4.1,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
  • Sessay Village Hub
  • Sessay Village Hub
  • Sessay Village Hub
  • Sessay Village Hub
  • Sessay Village Hub
  • Sessay Village Hub

Sessay Village Hub

RIBA competition entry which takes the traditional language of white cricket screens and timber pavilions and translates these to create a striking building in a triangular form. The triangle plan sits between existing pitches, facing both wickets at an ideal viewing angle, while the third side overlooks and helps screen and separate games court, children’s play space and other community functions.

Timber screening provides shading, security and simple form of enclosure and the distinct white form creates a landmark at the crossing of a number of existing footpaths through the village.

PROJECT

£1.5M NEW COMMUNITY HALL AND SPORTS PAVILLION

SIZE

NA

CLIENT

Sessay Village Hall and Playing Fields Association

LOCATION

SESSAY, YORKSHIRE

STATUS

COMPETITION

Category

Competitions, Public