Gollifer Langston Architects | Cardinal Pole School Extension
511
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-511,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-4.1,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
  • Cardinal Pole School Extension
  • Cardinal Pole School Extension
  • Cardinal Pole School Extension

Cardinal Pole School Extension

A new Library building for Cardinal Pole School (designed by Jestico & Whiles). The project responds to a key educational need for literacy and language learning in the school and presents itself as distinct from the existing buildings but precisely following their proportions.  The new building is a two storey cube clad in copper-coloured perforated metal which reflect the colours of the existing brick of the main school building but creates a lighter vertical rhythm.

The upper two levels are constructed of cross-laminated timber (CLT), sitting on a concrete ‘table’ over the existing school playground and parking areas. The new building forms an important link to the upper landscaped areas of the school and negotiates a complex corner of the site with older retaining walls and changes in level. The timber is exposed on the interior of the library as a grid of CLT beams which gives the building its own character within the school.

 

CLIENT

London Borough of Hackney

YEAR

2014

Category

Educational